Photoshop CS2: Käyttöliittymä

Photoshopin käynnistyttyä esiin tulee seuraavanlainen näkymä, mistä oleellisimmat kohdat on numeroitu ja käydään myöhemmin läpi.

TARKOITUKSENA ON OPPIA:

  • Photoshopin perusnäkymä
  • Työkalujen ja elementtien sijainnit
  • Nimet elementeille

Katso myös muut Photoshop CS2 artikkelit:

Näkymä on otettu ruudunkaappauksena ja sitä on lievästi käsitelty: pienennetty ja supistettu. Elementit ovat silti samanlaisia ja pääasia onkin vain tunnistaa samankaltaisia osakokonaisuuksia käyttöliittymästä, sillä niiden soveltaminen oman Photoshopin osalle on äärimmäisen helppoa – oli kyseessa versio 7 tai vaikka CS2.

Aloitusasetelma on tämän näköinen (katso selitteet numeroille kuvan alta):

Photoshop CS2: käyttöliittymä:

1: TYÖKALUPAKKI

  • Työkalupakki sisältää valtaosan Photoshopin käytössä olevista hiiriohjatuista työkaluista (poislukien Filters-alta löytyvät erikoissuotimet [Extract, Liquify..]) Työkalupakista lisää otsikon linkistä.

2: TYÖKALUKOHTAINEN PALKKI

  • Tämä palkki muuttuu työkalupakista valitun työkalun mukaan. Työkalukohtaisesta palkista lisää alempana.

3: YLÄPALKKI

  • Yläpalkin alta löytyy niin Photoshopin asetukset, kuvan käsittelyyn liittyvät toiminnot kuin ylipäätään mitkä tahansa efektit tai muokkaukset. Kaiken “toiminnan” tai ohjelman komennot voidaan suorittaa yläpalkista.

4: KELLUVAT PALETIT

  • Paleteista nähdään mm. kuvissa käytetyt tasot, esillä olevan kuvan histogrammi, navigaatioikkuna, värikanavat, toimintahistoria jne. Paletteja voidaan järjestellä kätevästi haluttuun järjestykseen, yhdistää, erottaa ja poistaa. Poistettuja paletteja voidaan hakea takaisin ylävalikon Window-kautta. Muokatut palettiasetelmat voidaan tallentaa valitsemalla ylävalikosta Window > Workspace > Save workspace…