Kuvankäsittelystä mainoskuva
Kuvankäsittely

Kuvitus, piirrokset ja karikatyyrit

Karikatyyrikuvia, pilapiirroksia, sarjakuvia ja kuvituskuvia tilauksesta. Piirroskuvat ja huumorikuvat toimivat myös hyvin huomion herättäjinä mainoksissa tai Facebook-sivuilla. Persoonallinen ja humoristinen tyyli erottuu joukosta. Tai miten olisi trikkikuvaus, missä yhdistetään piirroskuva esim. onnittelukortteihin tai muihin valokuviin? 

Teen pilapiirroksien näköistä grafiikkaa toki myös omaksi ilokseni, jotta piirtotaito pysyisi yllä. Välineinäni ovat piirtonäyttö ja vilkas (kiero?) mielikuvitus.

Palvelut lyhyesti:

  • karikatyyrisiä henkilökuvia
  • kutsu- ja onnittelukortteja
  • sarjakuvia
  • tarinan tai tekstin kuvitus

Piirrostyyli

Pilapiirroksia tilatessa on hyvä huomioida vastaanottaja ja piirrostyylini. Piirrostyylini on humoristinen ja sopii keventämään tunnelmaa ja tuomaan hilpeyttä katsojalle. Pilapiirrokset tilauksesta on sovittavissa tarkkuuden ja koon mukaan. Mitä suurempi pilapiirros, sitä enemmän usein siihen toivotaan myös yksityiskohtia. Yksityiskohtien piirtäminen elävöittää kuvaa ja tekee lopputuloksesta yllätyksellisen pidemmällä aikavälillä.

Värikuvissa on hyvä huomioida varjostukset. Varjojen ja varjostusten lisääminen tuo (etenkin pilapiirros) kuviin kolmiulotteisen vaikutelman ja ne näyttävät huomattavasti enemmän viimeistelyltä kuin varjottomat – yhtä värisävyä käyttävät piirrokset. Tietyissä tapauksissa on syytä käyttää ns. litteää tyyliä (Flat), jos kuvitus tarve on esimerkiksi tietyn ohjeistuksen, oppaan tai mainoksen yhteyteen.

Piirroksiin käytettävä aika on sovittavissa tilaushetkellä. Mikään ei kuitenkaan estä lisäämästä kierros kierrokselta lisää yksityiskohtia, mikäli näyttää siltä, että niitä toivotaan.

Esimerkkejä piirrostöistä

Hieman toisenlaisiin tarpeisiin teen myös kuvankäsittelyä ja trikkikuvausta

Kolmoisyhdyssanoja

Tämän hetken suurin jo piirrettyjen kuvien joukko löytyy Yhdyssanakuvia -nimisestä palvelusta…

Yhdyssanakuvia.fi

…osoitteesta: https://www.yhdyssanakuvia.fi ». Kuvien idea on yhdistää kolme sanaa (kaksi yhdyssanaa) toisiinsa mitä hulluimmissa tilanteissa. Osa kuvista on piirretty ronskilla huumorilla, mutta sieltä löytyy mittavasti myös ”lapsiystävällistä” sisältöä. Piirroksia on näytetty Mikrobitissä, muilla verkkosivuilla ja yksittäisissä lehdissä.
yhdyssanakuvia.fi -osoitteesta voi tarkastella noin 900 kuvan edestä näytteitä.

Voit seurata Yhdyssanakuvia somessa:

Yhdyssanakuvien vanha osoite oli .com -päätteinen, mutta nykyinen on .fi. Olen pyrkinyt silloin tällöin lisäämään piirrosvideoita Youtubeen (»), mikäli kiinnostaa katsella miten piirrokset syntyvät.

Kysy lisää kuvituksista, karikatyyreistä ja piirroksista