Kuvankäsittelystä mainoskuva
Kuvankäsittely

Kotisivut yrityksille, yhdistyksille ja yksityisille

Haluatko kotisivut Sinun tarpeisiin sovitettuna – ilman ylläpitomaksuja? Tärkein tavoitteeni on luoda yritykselle helppokäyttöiset ja tyylikkäät kotisivut.

Tehdään sellaiset www-sivut, eli kotisivut, sinulle tai yrityksellesi, mitkä palvelevat tarpeitasi. Ei lähdetä ampumaan tykillä kärpäsiä, mutta toisaalta tehdään kerralla myös kunnolliset. Haetko vain käyntikorttia internettiin, kampanjasivua vai täysiveristä sivustoa alasivuineen, lomakkeineen ja Facebook-syötteineen? Onnistuu.

Pääasiallisesti teen kolmen (3) kaltaisia toteutuksia:

  1. Kampanja-sivut
    • kevyet tuotteen tai tapahtuman sivut
  2. Kotisivut (suosituin)
    • ulkoasu asiakkaan ilmeeseen, selaimella päivitys, sivuja useampi kuin yksi, yhteydenotto-lomakkeet, yms
  3. Räätälöidyt kotisivut
    • asiakkaalle suunniteltu ja toteutettu yksilöllinen ja päätelaitteelle sopeutuva oma ulkoasu, paljon sivuja, selaimella päivitys, lomakkeet, yms

Lisäpalvelut

Kotisivujen päivityksen osalta on hyvä huomioida päivittäminen. Jotkin päivitystoiminnot, kuten kuvagalleria ja ajankohtaiset asiat voi olla helpoin hoitaa suoraan esimerkiksi Facebook-lisäosien kautta. Tässä tapauksessa yrityksesi Facebook-sivulle tehdyt päivitykset on mahdollista tuoda suoraan www-sivuillesi sellaisenaan. Osa lisäosista voi olla lisämaksullisia, joten niiden hankintaa tulee arvioida aina tapauskohtaisesti.

Verkkokauppa

Verkkokaupparatkaisut on hyvä käydä yhdessä läpi. Woocommerce on hyvä ratkaisu alkuun pääsemiseksi: kyseessä on ilmainen verkkokauppa-alusta, mikä sopii WordPress-alustan päälle. Verkkokauppaan voi yhdistää maksutoiminnot (Paytrail tai Checkout) kautta ja näin kauppa alkaa olemaan jo kohtuullinen toiminnoiltaan.

Kuvat

Kotisivujen kuviin löytyy apuja tarvittaessa. WWW-sivuja tehdessä voin (hieman sijainnista kuitenkin riippuen) tulla myös paikan päälle kuvaamaan yrityksesi tiloja, tuotteita tai palveluita. Valmiita (tekijänoikeusvapaita) kuvia on saatavilla myös todella kattavasti, jolloin kustannuksissa voi säästää mittavia summia. Hyviä ”ilmaisten” kuvien kuvapalveluita ovat esimerkiksi http://pixabay.com ja https://unsplash.com.

Sisällön lisäpalvelut

Valokuvaus, materiaalin läpikäyminen, kuvankäsittelyt, tekstin oikoluku ja ”siistiminen” kuuluvat kotisivujen tekoon. Siinä samalla voimme katsoa myös web-osoitteen sivuillesi, mahdolliset sähköpostilaatikot ja muut ”tietotekniset operaatiot” mitä kotisivujen pystyttämiseen liittyy.

Vinkki

Kirjoitin artikkelin helppokäyttöisten ja selkeiden kotisivujen tekemisestä. Artikkelin lukeminen ei vie kauaa ja voi auttaa suuresti sivujesi käyttäjiä löytämään tiedot nopeasti, kivuttomasti ja tehokkaasti.

Logo

Kannattaa varmistaa myös, että yritykselläsi on logo, sillä sitä on hyvä käyttää kotisivuillasi. Logosuunnitteluun löydät myös sivujeni kautta apuja.

www-sivuista esimerkkikuvia

Haluatko lisää tietoja tai kysy tarjousta: