Project MAME – MAME projekti

MAME projektiMame (Multiple Arcade Machine Emulator) tarkoittaa käytännössä vanhojen 80-90-luvun pelien herättämistä eloon emulaattoriohjelman avulla – omalla tietokoneellasi. Lue lisää MAME:sta (http://fi.wikipedia.org/wiki/MAME). Ja tähän kun lisätään vielä oikeanlaisen -eli täysikokoisen- kehikon/kotelon rakentaminen ja ohjainten muokkaaminen PC-raudan ympärille, puhutaan MAME-projektista.

Tähän väliin luonnollisesti Wikipediasta noukittu kommentti laillisuudesta, ettei porukoille tule epäilevä mieli:

MAME:n laillinen asema:  MAME:n omistaminen tai levittäminen ei sinänsä ole laitonta, koska se on vain emulaattori. Jotkin yhtiöt kuten Sony ovat yrittäneet estää emulaattoreiden levityksen, mutta ovat tässä epäonnistuneet. Tähän mennessä MAME:n kehitystyöryhmää vastaan ei ole nostettu vielä yhtään oikeusjuttua.

Vaikka emulaattorit eivät olekaan laittomia, useimmat niiden ROM-tiedostoista ovat tekijänoikeuslain alaisia. MAME:n lisenssiehdot kieltävätkin näiden tiedostojen levittämisen sen mukana.

Kyse on siis siitä, mitä ROM-tiedostoja tässä MAME:ssa käytetään. :)

Lue lisää:

TAVOITE

Tavoite on rakentaa oma “Esson pelikone” lempipelieni kera ja kunnon ohjausyksikköineen. Ainoana erona se, ettei tässä pelikoneessa tarvita kolikoita! Erittäin tärkeänä apuna on ollut Rasmuksen sivusto (http://www.koenigs.dk/mame/eng/), minkä mukaan itsekin lähin tuota toteuttamaan.

Tarvikkeet pelikoneen rakentamiseen:

 

OSTETUT TAVARAT MAME:en

Kaikkea nyt ei tarvinnut ostaa: valtaosa työkaluista oli jo hallussani ja vaneria löytyi vajasta jo valmiiksi.

Pelikoneen vanerit

Mitä piti ostaa:

YHTEENSÄ: 45,52€

Tulossa olevia hankintoja: