HTC Tytn

 

HTC TyTn

(Koodinimi Hermes [HTC TyTn / Titan / Hermes])

Lue lisää:

 

htc_kuvasarja.jpg


Aikaisemmin Qtekin tuoteperheeseen kuulunut Pocket PC-puhelin oli mallia Qtek 9600. HTC Tytn on käytännössä ensisijaisesti puhelin ja toissijaisesti kämmentietokone. Muun muassa Qtek on tehnyt aikaisemmin ratkaisuja, missä ”luuri” on ensisijaisesti kämmentietokone, mutta sillä pystyy soittamaan.

htc_1.jpg

HTC TyTn on UMTS 3G-puhelin, missä on tuki myös HSDPA:lle - mikä toimii siis Euroopassa, Aasiassa ja Amerikassa. Puhelimessa on myös Quad-band GSM/GPRS/EDGE (850/900/1800/1900). Edellämainittujen yhteyksien lisäksi puhelimessa on Infrapuna, langaton verkko (Wi-Fi, 802.11 b/g) ja Bluetooth 2.0 (kantomatka jopa 100 metriä) sekä mini-USB-portti.

htc_windowsm5.jpg

”Titan” toimitetaan Windows Mobile 5 –versiolla, minkä mukana tulee sisäänrakennettu sähköposti (Direct Push), kalenteri, tehtävät (Note), osoitteisto (Addressbook/Contacts) sekä Mobiiliversiot Internet Explorerista, Wordistä, Excelistä ja Powerpointista. Mukaan tulee myös kuvien ja PDF-tiedostojen katseluihin tarkoitetut ohjelmat.

htc_nappaimisto.jpg

TyTnissä on näytön alta liukuva näppäimistö, mistä löytyy QWERTY-näppäimistöjärjestys ääkkösineen (eli skandinäppäimistö). Näppäimistö on jämäkkä ja sopivasti kirjoitellessa ”napsahteleva” (eli tunnet ja tiedät painaneesi näppäintä).

htc_naytto.jpg

Näyttö on 2.8 tuumainen QVGA TFT-kosketusnäyttö (320x240 resoluutiolla 16-bit (65 536) värit). Näytön vieressä – yläkulmassa- on käytettävissä CMOS CIF kamera (352x288 PAL / 352x240 NTSC) videopuheluita varten. Näytön laidassa on käytettävissä rulla, millä voi selata päiviä, listoja, menuja sekä painamalla rullasta voi aktivoida tai suorittaa valitun asian.

htc_kamera.jpg


Tässä monipuolisessa Pocket-PC-multimediapuhelimessa on mukana myös 2.1 megapikselin (1600 x 1200) digikamera (makro- ja maisemakuvauskytkimellä). Kameralla pystyy kuvaamaan tietenkin myös videota, mutta maksimiresoluutiolla 320x240. Sen lisäksi laitteesta löytyy yllämainittu CIF-tason ”pikkukamera” videopuheluita varten sekä MicroSD-korttipaikka.

htc_tavarat.jpg


Normaaliin toimituksen mukaan paketissa tulee mukana 2 Stylusta (osoitinkynä), vyölaukku, Hands-Free(langallinen), HTC:n CD (mukana mm. ActiveSync-ohjelma Windowsille), verkkovirtaan sopiva laturi, USB-piuha (PC-TyTn –välille) sekä Ohjekirja.


Sisäänrakennettua GPS-paikanninta TyTnissä ei ole, eikä myöskään radiota. Musiikkisoitin tukee MP3-, WMA- ja AAC-formaatteja. Ogg Vorbista Tytn ei oletuksena tue – tosin asentamalla esimerkiksi GSPlayerin (http://hp.vector.co.jp/authors/VA032810/), saa mm. nekin toimimaan.

Saunalahti ja HTC Tytn

Saunalahden mukana tulleessa paketissa (http://saunalahti.fi/puhelimet/puhelin.php?id=48&type=handsetmodel) tuli 500 megan MicroSD-kortti mukana, mihin oli asennettu Route66 navigaattoriohjelma valmiiksi (Route66 ohjelma tulee myös CD-levyllä mukaan). Lisäksi tähän pakettiin kuuluu Route66 GPS-paikannin SIRFstar III (autolaturilla). Puhelin ei myöskään ole tässä kytkyssä SIM-lukittu, vaan sillä voi soittaa millä tahansa operaattorilla.

”Orjuutit itsesi Saunalahden asiakkaaksi kahdeksi vuodeksi!” –naureskelet varmaan. Laskin hinnan olevan minulle halvin ratkaisu: Laskin, että puhelimen hinnaksi tulee 33€/kk -> 792€ (2 vuotta). Aikoinaan halvimmillaan puhelimen sai Verkkokauppa.com-palvelusta hintaan ~750€. Maksoin siis ”osamaksumahdollisuudesta”, postimaksuista, Route66 navigaattoriohjelmasta ja GPS-paikantimesta 42€. Ei paha.

[Tarkastelin pakettihinnoistakin, että soitan 2/3 puheluista Saunalahteen -> nyt 9.95€/kk saan soittaa Saunalahteen/Elisaan/Kolumbukseen rajattomasti. Joten Saunalahdessa pysyminen tuntui muutenkin luontevalta]

Lue lisää: